ELAZIĞ / MERKEZ - Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz de Üreten Okullarımız Arasında Yerini Aldı.

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz de üreten okullarımız arasında yerini aldı.

Dünyayı ve dolayısıyla ülkemizi tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Coronavirüs (Koyid 19) salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için Milli Eğitim Bakanlığıkızca ülke genelinde kimya alanı olan okullarda el dezenfektanı, çamaşır suyu, yüzey Dezenfektanı, kolonya vb. ürünler üretilmesini desteklenmiştir.

Bu amaçla ülke genelinde 100 ü aşkın meslek lisemiz bu maddelerin üretimine başlamıştır. İlimizde de Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz bu hafta itibariyle üretime başlamıştır. İl etapta yüzey Dezenfektanı, çamaşır suyu, sıvı sabunun deneme üretimi yapılmıştır. Alkol temin edilmesi halinde de el dezenfektanı üretimi de gerçekleştirilecektir. Okulumuzun günlük üretim kapasitesi sıvı sabunda 2 ton, el dezenfektanında 3 ton, yüzey dezenfektanı veya çamaşır suyun da 10 tona kadar çıkabilmektedir.

Kurulu tesis aynı zaman da okullarımızın ve resmi kurumlarımızın sıvı temizlik ürünleri ihtiyacını karşılayacaktır. Tesisin okulumuz öğretmen ve öğrencilerine İlimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Bu vesile ile Üretim Laboratuvarının kurulumunda maddi finansmanı sağlayan başta Milli Eğitim Bakanımız olmak üzere Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürümüze ve çalışanlarına, Sayın Valimize ve Milli Eğitim Müdürümüze okul personeli olarak şükranlarımızı sunuyoruz.

05-05-202005-05-202005-05-202005-05-202005-05-202005-05-2020

Yayın: 05.05.2020 - Güncelleme: 26.01.2022 21:14 - Görüntülenme: 243